Epe heeft een levendig centrum met een paar leuke terrassen en goede eetgelegenheden. Zelf komen wij graag bij Eetcafé de Posthoorn, Brasserie Bij Ons, Grand Café Cornelis, Eetcafé de Slimmerick, Casa Sarda, en het Veluws Eethuis Wissel. In het hogere segment kunt u, als u tijdig reserveert, terecht bij Restaurant Fizzy in Epe of Novice in Vierhouten. Natuurlijk is er op culinair vlak in de omgeving nog veel meer te ontdekken.

's Zomers zijn er in het dorp diverse activiteiten zoals Jazz comes to Town en de Paardenvierdaagse. Een bezoek aan de Hanzesteden Elburg, Hattem en Harderwijk is zeker de moeite waard. In de nabijheid zijn Kasteel Cannenburgh en Landgoed Staverden aanraders om te bezoeken.

De omgeving is ideaal om te fietsen. Veel (knooppunten) routes door het bos en over de hei. Iets oostwaarts vindt u het fraaie IJssellandschap. Mountainbiken is in het bos toegestaan op de paden.

Het afwisselende landschap met bos, veen en heide biedt de mogelijkheid tot het maken van sublieme wandelingen, direct vanuit ons huis. Met een beetje geluk kijkt u een hert of een wild zwijn in de ogen.

In de nabije omgeving kunt u midgetgolfen bij Veluws Eethuis Wissel, of een elektrische chopper huren bij partyboerderij de Vossenberg.

Natuurlijk is een bezoek aan sauna de Veluwse Bron de moeite waard.

OMGEVING BOSHUIS